Home English
Srpski
Naslovna strana / Aktivnosti / III Generalna skupština CERI
O nama Aktivnosti Publikacije Foto galerija Kontakt Linkovi

MEĐUNARODNI SKUP

III Generalna skupština članica CERI
(Carpathian EcoRegional Initiative)
u Nacionalnom parku Tatre, Slovačka

22.-24.11.2006.


U periodu od 22. do 24.11.2006. u Nacionalnom parku Tatre u Slovačkoj održana je treća Generalna skupština članica CERI (Carpathian EcoRegional Initiative), međunarodne mreže nevladinih organizacija i naučnoistraživačkih instituta iz sedam evropskih zemalja povezanih ovim planinskim masivom.

U okviru ove konferencije održana je promocija Programa obrazovanja za održivi razvoj, čiji koordinator u okviru CERI-ja je Ekološko društvo "Endemit".

 

Za sada je 5 organizacija iz Srbije pristupilo CERI-ju. To su: Ekološko društvo "Endemit", Društvo mladih istraživača Bor, Agencija za zaštitu biodiverziteta "Ekolibri-bionet", Centar za multidisciplinarne studije Univerziteta u Beogradu, i Ekološko društvo Kladovo. National focal point Za Srbiju je Agencija za zaštitu biodiverziteta "Ekolibri-bionet".


O CERI-ju

Karpatska EkoRegionalna Inicijativa - "CERI" (ranije CEI) je jedinstvena međunarodna mreža nevladinih organizacija i naučno-istraživačkih instituta iz sedam karpatskih zemalja, čiji je zajednički cilj očuvanje i održivi razvoj Karpata. Iznikao iz platforme WWF-a "Global 200 Program", CERI je stvoren sa ciljem zaustavljanja nestajanja biodiverziteta u Karpatima i u isto vreme da podrži lokalni ekonomski i kulturni napredak za trajno dobro stanovništva ovog ekoregiona. Svoju prvu Generalnu skupštinu CERI je održala u junu 2005. u Rumuniji u gradu Brašovu, gde se okupilo oko 30 aktivnih organizacija da podrže viziju CERI-ja koju su njeni osnivači definisali jos 1999.
Više o mreži CERI možete saznati na adresi www.carpates.org

 

 
 
 
 
Povratak na prethodnu stranu