Home English
Srpski
Naslovna strana / Aktivnosti / Angažovanje OCD na polju ekološke ekonomije / Pozivno pismo
O nama Aktivnosti Publikacije Foto galerija Kontakt Linkovi
• IZVEŠTAJ (draft verzija)

PROJEKAT

"Angažovanje organizacija civilnog društva
na polju ekološke ekonomije" / "CSO Engagement with Ecological Economics"

2008.


POZIVNO PISMOPoštovani predstavnici NVO-a,

Ekološko društvo Endemit je u procesu formiranja mreže zainteresovanih organizacija civilnog društva (OCD) koje se bave održivim razvojem u najširem smislu radi primene i širenja znanja o najnovijim trendovima u zaštiti životne sredine, a kao deo projekta pod nazivom “Angažovanje organizacija civilnog društva na polju ekološke ekonomije”.

Stvaranjem ove mreže se prikupljaju potrebne informacije o stanju OCD-a ali i trendova u društvu koje se tiču primene znanja i korišćenja metodologije ekološke ekonomije kao nauke održivog razvoja. Ovo je početni korak u procesu primene ekološke ekonomije u rešavanju gorućih problema životne sredine, s obzirom da prvo moramo uočiti prioritetna pitanja. Sve ovo ima za cilj istraživanje na ovom polju u regionu Balkana, kao i stvaranje strategije za buduće inicijative istraživanja između OCD-a i ekoloških ekonomista u ovom regionu.

U mrežu će biti uključene sve vodeće NVO Balkana, koje će uz pomoć svetskih instituta i drugih nevladinih organizacija iz ove oblasti, poboljšati pristup i povećati svoje kapacitete znanjima ekoloških ekonomista, ali i obrnuto.

Član mreže je i potencijalni ravnopravni saradnik na ovom projektu na poslovima istraživanja. Takođe, tu je i mogućnost da članovi učestvuju u izradi i realizaciji budućih projekata koji se tiču ekološke ekonomije, a koji će proizaći kao dugoročni rezultat ovog projekta.

Odgovorom na ovo pozivno pismo postajete član mreže i pristajete na uzajamnu razmenu informacija. Takođe, kao član mreže dobićete i dodatne informacije koje će vam naknadno pojasniti cilj i rezultate ovog konkretnog projekta.

Rok za prijavu je 31.05.2008.

Srdačan pozdrav,
Ekološko društvo Endemit
E-mail: office@endemit.org.rs
Tel:
+381 64 1790 820

Preuzmite pozivno pismo u verziji za štampanje (pdf format)Ecological Society "Endemit" is partner of the CEECEC project: CEECEC (Civil Society Engagement with ECological EConomics) is a European Commission FP7 funded project that aims to enable Civil Society Organisations (CSOs) to engage in and lead collaborative research with ecological economists. Click here to read the latest newsletter and here to access CSO case studies of environmental conflict.

 

 

CEECEC
Posetite centralni sajt projekta "Civil Society Engagement with Ecological Economics"

Ecological Society "Endemit" is partner of the CEECEC project: CEECEC (Civil Society Engagement with ECological EConomics) is a European Commission FP7 funded project that aims to enable Civil Society Organisations (CSOs) to engage in and lead collaborative research with ecological economists. Click here to read the latest newsletter and here to access CSO case studies of environmental conflict.

Ostale aktivnosti Endemita